torsdag 27. januar 2011

Vegetar dag 2 og 3.

NB: Dette innlegget skulle vært ute i går, men jeg rakk ikke å bli ferdig med det før vi fikk besøk i går og resten av dagen gikk med til hyggelig lag. Noe av det som står under er altså skrevet i går og en god del er skrevet i dag. Bare ha det  i hodet mens du leser. Vi kommer med et nytt innlegg i kveld om dagen i dag.

Baklager at vi ikke kom med et nytt innlegg i går. Vi var borte hele dagen og da vi kom hjem var det rett og slett så seint at vi ikke orket.. En oppsummering av gårsdagen er vel på sin plass. Bendik og jeg dro på skolen for å ha forelesning fra 10.00 fram til 14.00. Etter det ble sittende og lese litt i pensum før vi dro en svipptur hjemom for å pakke og gjøre oss klare til vår første boksetrening. Du leste korrekt. Vi har begynt på begynnerkurs i boksing og vi syntes det var veldig gøy:) Vi lærte grunnleggende teknikk om fotplassering, bevegelse med føttene, hvor vi har armene, venstre og kombinasjonen venstre høyre. En push up-test hadde vi også i tillegg til å avslutte med en jevlig slitsom mageøvelse. Hvordan gikk det å være på trening når dere spiser som vegetarianere lurer dere kanskje på? Det gikk utmerket. Det var ikke noe problem i det hele tatt. Etter trening dro vi rett til en fyr som heter Fredrik, som hadde bursdag i går. Vi tok siste bussen hjem og la oss.

I dag da jeg skulle ta bussen til skolen så møtte jeg Julie. Ho bor i tredje etasje der vi bor og ho hadde et par gode ting å fortelle eller rettere sagt ho hadde noen gode vegetaroppskrifter vi kunne prøve. Den ene var oppskriften på en rødbetsuppe, som vi kommer tilbake til senere. Den andre er en oppskrift på spinatlasagne, som vi skal lage i dag. Det er ganske enkelt, min venn. Dette er hva du trenger:

  Her ser du spinat, kikerter, nyrebønner, selleri, persille, ost, tomater, sopp, hvitløksbagetter og to gamle mango, som ikke var spiselige. Det du også trenger er smør og mel. De to kombinert med melk utgjør den hvite sausen. Du trenger løk, hvitløk, gulrøtter og spisskummen også. Vi stekte alt utenom ingrediensene til den hvite sausen. En lur ting vi gjorde var å putte all spinat i en egen kjele bare for å få spinaten til å bli mindre på en litt lettere måte. Som du ser på det første bildet så tar spinaten mye plass. På bordet på bildet ligger det to pakker på 250g hvis jeg husker riktig. Det er mye vann i spinaten og den blir mye mindre når den blir varm. Det er kanskje vanskelig å se på bildet, men det blei mye fyll til vår lasagne

Det blei såpass mye at vi har en liten gryte i kjøleskapet som det bare er å putte i ovnen. Nå skal det jo sies at vi lagde mat til fire personer og at det er derfor det ble litt mye, men det er ikke så nøye.. På bildet ser du kjelen med spinat, en liten kjele med smeltende smør til den hvite sausen og den store panna med alt fyllet. Hvis du ikke kan lage hvit saus så har jeg muligheten til å lære deg det. Smelt 1 ss smør i kjelen, bland inn 2 ss hvetemel og spe inn ca 4 dl melk langsomt. Det skal koke i ti min før det er klart og smakes til med salt og pepper. Julie, som jeg har nevnt tidligere i innlegget foreslo å ha muskat i den hvite sausen, noe vi tok til følge og det var virkelig godt. Siden vi var flere som skulle ha mat så doblet vi oppskriften og antall dl melk var ikke målt opp siden vi ville ha en saus som var litt tykkere enn vanlig. Prøv deg fram. Hvit saus er grunnleggende og kan gjøres om til mange ting. Ha i karry og du får karrysaus, sopp og du får soppsaus, ost, reker, you name it. 

Det så lett ut, hva? Det så godt ut, hva? Det er det også. Vi anbefaler deg å prøve denne varianten. Den er sykt god og megaenkel å lage. Det er ikke sånn at man tenker over at det ikke er kjøtt i denne retten. Det var det ingen av oss som gjorde. Vet at det ikke er et bilde av det ferdige resultatet, men hvis vi legger den andre formen med lasagne i ovnen i dag så kan vi legge ut et bilde i kveld

Prekes!

1 kommentar: